Uitleg

Met een lesbord kun je een interactieve les maken. Je maakt gratis een eigen inlog aan en je hebt daarna direct toegang tot het aanmaken van een eigen lesbord.

 

Een lesbord kun je thuis voorbereiden en in de klas afspelen. Een lesbord kan uit verschillende schermen bestaan. Je kunt bij elk scherm een titel, een tekst, een antwoord en een afbeelding toevoegen.

 

In de tekst en het antwoord kun je formules invullen, zet de formule tussen backticks (zit boven de Tab-toets, bij het ~ teken). Zet de backtick vóór en achter een formule, er wordt gebruik gemaakt van KaTEX, zie https://khan.github.io/KaTeX/function-support.html.

Bijvoorbeeld  de formule y = \sqrt{ax^2 + bx +c} tussen backticks levert op `y = \sqrt{ax^2 + bx +c}`.

 

In de tekst kun je ook urls van webpagina's opnemen. Een afbeelding kun je uploaden en komt in het scherm van het lesbord.

 

Je kunt het lesbord pas afspelen in de klas als je het lesbord in regiemodus gezet hebt.

 

De leerlingen kunnen op hun mobiel, laptop of pc een antwoord invoeren. De leerlingen hebben de code van het lesbord nodig. Ze gaan naar http://lesborden.math4all.nl/ en typen daar hun naam en de code in.

Je krijgt als docent de antwoorden binnen en kan deze (anoniem) tonen en bespreken. Je kunt ook de goede antwoorden tonen.

Je kunt zien welke leerlingen ingelogd zijn en welke antwoorden worden gegeven.

 

Na de presentatie kun je het lesbord geactiveerd houden en de leerlingen kunnen het lesbord blijven bekijken.

 

» Handleiding lesbord maken.

 

Reacties en suggesties kun je sturen naar info@math4all.nl