Uitleg

Met lesborden kunt u een interactieve les maken. De docent maakt gratis een eigen inlog aan en heeft daarna direct toegang tot het aanmaken van een eigen lesbord.

 

Een lesbord kun je thuis voorbereiden en in de klas afspelen. Een lesbord kan uit verschillende schermen bestaan. U kunt bij elk scherm een titel, een tekst, een antwoord en een afbeelding toevoegen.

 

In de tekst en het antwoord kunt u formules invullen, zet de formule tussen backticks (zit boven de Tab-toets, bij het ~ teken). Zet de backtick vóór en achter een formule. Bijvoorbeeld  de formule y = sqrt(ax^2 + bx +c) tussen backticks en u ziet `y = sqrt(ax^2 + bx +c)`.

 

In de tekst kunt u ook urls van webpagina's opnemen. Een afbeelding kunt u uploaden en komt in het scherm van uw lesbord.

 

U kunt het lesbord pas afspelen in de klas als u het lesbord in regiemodus gezet heeft.

 

De leerlingen kunnen op hun mobiel, laptop of pc een antwoord invoeren. De leerling hebben de code van uw lesbord nodig. Ze gaan naar http://lesborden.math4all.nl/ en typen daar hun naam en de code in.

De docent krijgt de antwoorden binnen en kan deze (anoniem) tonen en bespreken. De docent kan ook de goede antwoorden tonen.

De docent kan zien welke leerlingen ingelogd zijn en welke antwoorden worden gegeven.

 

Na de presentatie kunt u het lesbord geactiveerd houden en de leerlingen kunnen het lesbord blijven bekijken.

 

Reacties en suggesties kunt u sturen naar info@math4all.nl